Акцент в нея е интервенционалното лечениеВ Русе бе дадено началото на едно

...
Акцент в нея е интервенционалното лечениеВ Русе бе дадено началото на едно
Коментари Харесай

Лекари и учени се събраха на медицинска конференция в Русе

Акцент в нея е интервенционалното лекуване

В Русе бе обещано началото на едно извънредно забавно за медици и учени събитие – здравната конференция “Русенски интервенционални дни ”, предава

Акцент в нея е интервенционалното лекуване при сложна коронарна патология, периферно-съдова болест, инсулт и други болести и животозастрашаващи положения на сърдечно-съдовата система. 

Голяма част от участниците дойдоха в гр. Русе още през вчерашния ден. Доц. доктор Кирил Панайотов, акад. Христо Белоев и проф. Добрин Василев дадоха формален старт на форума.

Събитието почетоха зам.-кметът на Община Русе Магдалина Илиева, Деканът на ФОЗЗГ проф. Никола Събев и ръководителите на катедрите към факултета.

Организатори на събитието са Лечебни заведения „ МЕДИКА “, Русенският университет „ Ангел Кънчев “ и Българското сдружение по интервенционална кардиология. Участие в научния конгрес вземат над 150 експерти от 4 страни. Сред най-изявените от тях са Проф. доктор Хуан Луиз Гутиерез-Чико, началник на Централна военна болница на Федералната войска, Кобленц, Германия, който оцени извънредно високо събитието и показа, че се радва да бъде част от него.

С лекции още се включват и проф. доктор Джанлука Ригатели от болница „ Ровиго ” – Италия; проф. доктор Рарес Никифор от Центрове за върхови достижения ARES, Букурещ. В събитието присъединяване вземат и десетки светила на родната медицина, получили редица интернационалните самопризнания. Специалистите показват опита на клиниките си, обвързван с инвазивно лекуване на съдови болести: исхемична, мозъчно-съдова и периферна болест, заболявания на аортата и други

В хибридното събитие, с изключение на лекции онлайн и онлайн теоретични представяния, лекарите имат опцията да се включат отдалечено и по едно и също време в две от залите на СБАЛК „ МЕДИКА КОР “. Там в границите на първият лайф модул от програмата в действително време експерти организират процедури за съдова диагностика на значимостта на стесненията и такава с вътресъдов ултразвук.

В идващите сесии онлайн участниците ще следят случаи с интервенции на съдове на низък крак и сънна артерия, както и такива с възобновяване на кръвотока на хронични коронарни оклузии и на отнасяне на калцирани артериални плаки с метода на ротаблация.

С научни конференции като тази се покачва качеството на опазването на здравето, защото лекарите имат опция да обменят опит в най-новите достижения в своята област.

С първото издание на “Русенски интервенционални дни ” уредниците целят основаването на обичайната годишна среща, където дружно с сътрудници, от страната и чужбина, да се разискват новите способи за диагностика и инвазивно лекуване на сърдечно-съдови болести.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР